Home  /  Nutriţie   /  De ce este sănătos să consumăm lapte de capră?

De ce este sănătos să consumăm lapte de capră?

Pe langă faptul că este deosebit de gustos şi hranitor, laptele de capră însumează multe alte calităţi terapeutice, unele dintre ele adevarate miracole în tratarea anumitor boli. Mai sănătos şi mai bogat în substanţe benefice organismului decât laptele de vacă, cel de capră are efecte imediate: redă vioiciunea şi optimismul, sănătatea generală şi mai ales capacitatea organismului de a lupta cu bolile, inclusiv cu cancerul.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să consumăm lapte de capră:

  • Are un conţinut scăzut de grăsimi. Laptele de capră este o opţiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate.
  • Laptele de capră este un antiinflamator natural. Ultimele cercetări din domeniu sugerează că persoanele care suferă de inflamații intestinale să înceapă să consume lapte de capră din abundență. El este un antiinflamator natural și ajută organismul să se regenereze.
  • Are un aport ridicat de calciu. Laptele de capra oferă organismului calciu într-o proporţie la fel de mare, dar şi triptofan. Iar reacţiile adverse sunt mult mai puţine.
  • Acţionează ca un agent metabolic. Studiile recente au asociat consumul de lapte de capră cu o capacitate crescută de metabolizare a fierului şi cuprului.
  • Laptele de capră conţine caseină, fiind astfel destul de asemănător cu cel matern.
  • Conţine mai puţină lactoza decât laptele de vacă, ceea ce îl face mai uşor digerabil şi chiar tolerabil pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză.
Call Now Button