Home  /  Nutriţie   /  Aveţi grijă ce şi când mâncaţi atunci când faceţi sală

Aveţi grijă ce şi când mâncaţi atunci când faceţi sală

Pentru a obţine cele mai bune rezultate atunci când mergem la sală, corpul nostru are nevoie de o alimentaţie corespunzătoare.

Cei mai mulţi dintre noi se întreabă când ar fi mai bine să bea apa atunci când fac sport, înaintea, în timpul antrenamentului sau după acesta. O altă întrebare care necesită răspuns şi care este adesea ignorată, este aceea a alimentaţiei înainte şi după programul la sală (când este cel mai bine să mâncăm şi ce este cel mai bine să mâncăm, pentru ca tot efortul depus să nu fie în zadar?)

Este important să beţi apă în timp ce faceţi sport

Apa reprezintă 70% din corpul uman, astfel pentru remineralizarea organismului şi pentru a putea susţine un efort, corpul nostru are neaparată nevoie de apă. Cert este că nu s-a demonstrat exact când ar fi cel mai bine să consumam apă atunci când facem sport şi fiecare antrenor în parte are propria lui părere.

Imaginează-ţi numai cum ar fi să alergi pe o distanţă mai lungă sau să stai două ore la sala de sport fară să bei nimic. Cu siguranţă ai avea o senzaţie cel puţin neplăcută. Aşadar este vital sa consumăm apă în timp ce depunem efort fizic, pentru că apa ne încarcă cu energie şi ne ajută să continuăm.

Totuşi evită să bei apă rece imediat după terminarea antrenamentului, oricât de mare ar fi tentaţia. Apa trebuie să fie la temperatura camerei, pentru că altfel rişti să te îmbolnăveşti, având în vedere că după terminarea antrenamentului temperatura corpului este mai ridicată.

Ce trebuie să consumi înainte şi după sală

Din ce în ce mai  multe persoane fac greşeala de a nu mânanca nimic înainte de a merge la sală dimineaţa, crezând că în felul acesta vor arde mai multe calorii şi vor slăbi mai repede. Această abordare este cu totul greşită. Este absolut necesar să mâncăm ceva înainte de a depune efortul fizic. Masa trebuie luată cu circa o oră înainte de a merge la sală, pentru ca alimentele să se digere în acest timp. Alimentele consumate trebuie să fie bogate în carbohidraţi, pentru că aceştia ne dau energia de care avem nevoie.

Un mic dejun sănătos şi potrivit înainte de a merge la sală poate să cuprindă un bol de cereale cu lapte, un iaurt şi o banană, biscuiţi dietetici cu iaurt şi fructe, un sandwich cu branză şi şuncă proaspătă sau un smoothie.

După ce termini antrenamentul poţi mânca abia după o ora sau o ora şi jumatate. În acest timp te poţi relaxa făcând un duş şi apucandu-te să pregăteşti masa. Este important să consumi multe legume, tocmai de aceea salatele, supele sau legumele pe grătar sunt cele mai bune alegeri atunci când vine vorba de masa de dupa sală. Bineînteles, poţi consuma şi puţină carne de pui la grătar sau peşte, iar la desert un fruct.

Call Now Button