Home  /  Alimentaţie   /  Proprietăţile miraculoase ale cepei

Proprietăţile miraculoase ale cepei

Ceapa este nelipsită din bucătăria noastră, deşi gustul şi mirosul fac din acest aliment unul neplăcut pentru unele persoane. Descoperă ce conţine şi ce proprietăţi miraculoase are această legumă esenţială, care a fost folosită în scopuri terapeutice încă din timpurile străvechi. Consumată în formă crudă, ceapa este un remediu natural universal.

Menţine sănătatea inimii

Ceapa conţine sulfură de alil, un compus care conţine sulf cunoscut pentru calităţile lui. Acest compus protejează vasele de sânge împotriva problemelor cauzate de colesterol.

Luptă împotriva cancerului

Specialiştii în domeniu  afirmă că oamenii care consumă frecvent ceapă au un risc mai scăzut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer, comparativ cu alţi oameni care evită această legumă. Specialiştii cred că această capacitatea a cepei este asociată cu flavonoizii care blochează agenţii ce favorizează apariţia cancerului şi pe care îi deţine alimentul.

Susţine musculatura

O altă proprietate a cepei o reprezintă calitatea de a compensa vătămarea oxidativă a fibrelor musculare şi a ţesuturilor din corp, cauzată de antrenamentele fizice excesive. Substanta cheie care contribuie aici este numit quercetina. Studiile realizatede către specialişti au demonstrat că acest flavonoid ajută la prevenirea stresului oxidativ de la nivelul creierului, după antrenamente lungi.

Pastrează oasele puternice

De asemenea specialiştii susţin că aceşti compuşi sulfuroşi din ceapă, împreună cu quercetina pot fi responsabili pentru o mai bună densitate osoasă. Studiile realizate au constatat că femeile care consumă ceapă zilnic aveau o densitate osoasă mai bună comparativ cu cele care nu aveau acest obicei.

Imbunatăţeste digestia

Ceapa conţine un carbohidrat care facilitează digestia, servind ca aliment pentru bacteriile bune prezente în tractul intestinal, combatandu-le pe cele rele. Totodată, fructooligozaharidul îmbunătăţeşte funcţiile digestive prin acţionarea la nivelul tranzitului intestinal.

Call Now Button