Caută doctor

Blog

April 20, 2018

Indiscutabil, venirea unui copil pe lume este cea mai mare binecuvântare în viaţa unui cuplu, însă, chiar dacă sună fără sens sau logică, rezultatele mai multor cercetări arată că, în majoritatea cazurilor, un copil afectează considerabil căsnicia.

În urma mai multor studii, focusate pe efectele negative pe care un copil le are asupra relaţiei dintre parinţi, oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceasta schimbare poate afecta în mod serios o serie de lucruri – de la bani, până la somn și sex. Specialiştii susţin că aproximativ 70% dintre cupluri se confruntă cu deteriorarea relației în primii trei ani de viață ai copilului, printre care: lipsa de intimitate, lipsa banilor, diferențele de opinii cu privire la modul de a crește copilul și timpul petrecut de părinți împreună. Practic, fericirea în căsătorie scade rapid și ea după nașterea primului copil. De asemenea, somnul și relaxarea sunt ceva la care părinţii mai pot doar visa. În primii doi

April 20, 2018

Atunci când se produce trecerea de la un anotimp la altul, există şanse mari să contactezi viroze sau raceli. Pentru a preveni această situaţie trebuie să iei măsurile necesare pentru a creşte imunitatea organismului.

Există o băutură delicioasă care deţine această calitate şi poate fi consumată oricând pe parcursul zilei. Aceasta creşte temperatura corpului, astfel că este important să o consumi caldă.

Bautura conţine scorţişoară şi nucşoară – care iţi încălzesc organismul şi îţi ţin sub control nivelul de zahăr din sânge, piper cayenne – care stimulează metabolismul, precum şi turmeric şi ghimbir – care au proprietăţi anti-inflamatorii.

Pentru a prepara aceasta bautura ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • O cană de lapte de migdale cu vanilie, neîndulcit;
  • Un praf de scorţişoară;
  • Un praf de turmeric;
  • Un praf de nucşoară;
April 19, 2018

Din păcate, sinuzita acută este o afecțiune foarte des întâlnită, care conduce la inflamarea sinusurilor paranazale (cavități mici, umplute cu aer care se găsesc în interiorul oaselor feței și craniului din imediata apropiere a nasului), consecința fiind obstrucția nazală.

Poți apela la o serie de remedii naturiste homemade pentru sinuzită ca măsură de prim ajutor, însă este necesar și un consult medical.

Printre cele mai eficiente metode naturiste se numără ceaiul de ghimbir:

Pune una – două linguri de ghimbir proaspăt ras într-o cană cu apă fierbinte și las-o la infuzat zece minute. Strecoară și bea ceaiul. Poți adăuga miere dacă dorești. Sunt indicate până la trei căni de ceai de ghimbir pe zi pentru sinuzită.

Ghimbirul este un bun antioxidant ceea ce îl face eficient în tratarea sinusurilor. Are și proprietăți anti-inflamatorii care reduc inflamațiile din pasaje

April 19, 2018

Esofagita reprezintă o afecţiune mai des întâlnită decât s-ar crede, putând îmbrăca şi forma cronicizată. Are la bază o serie de cauze şi necesită un diagnostic complex. Esofagita constituie o infecţie, inflamaţie sau iritaţie a esofagului, mai exact a ţesutului său, şi poate cauza, printre altele, dificultate la înghiţire. Cauze Există mai multe tipuri de esofagită, iar în rândurile de mai jos le vom explica pe fiecare în parte: Esofagită de reflux – apare în situaţia refluării frecvente a sucului gastric în esofag, determinând inflamaţia ţesutului de la acest nivel. Sfincterul esofagian inferior funcţionează că o valvă care împiedică conţinutul acid din stomac să intre în esofag; când există defecte de închidere a acestui sfincter, apare boala de reflux gastroesofagian. Esofagita eozinofilică – reprezintă o inflamaţie a ţesutului esofagian determinată de acumularea de eozinofile la acest nivel. Eozinofilele sunt celule sangvine cu rol în declanşarea reacţiilor alergice. Această af

April 18, 2018

Este foarte greu să scapi de kilogramele în pus, însă există o băutură recomandată de specialiştii în nutriţie care te ajută să scapi de grăsimea din toate părţile corpului.

Această băutură este facută doar din ingrediente naturale şi trebuie băută cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Ingrediente:

  • o cană de suc de grapefruit;
  • două linguriţe de oţet de mere;
  • o linguriţă de miere.

Mod de preparare:

Amestecă ingredientele şi bea acest lichid miraculos. Vei pierde în greutate chiar şi în timpul nopţii.

April 18, 2018

Există multe alimente pe care le consumăm zilnic şi care sunt responsabile pentru mai mult de 90% dintre alergiile alimentare, iar cei afectaţi pot suferi oricând un şoc anafilactic, o reacţie ce le poate pune viaţa în pericol. Singurul tratament care poate da rezultate este evitarea alergenului cu totul, un lucru dificil pentru cei care obişnuiesc să consume lapte, ouă sau grâu, spre exemplu.

Laptele

Alergia la proteinele din lapte de vacă afectează până la 7,5% dintre copii. În schimb, la vârsta adultă, lucrurile sunt diferite, deoarece toleranţa se dezvoltă în 51% dintre cazuri în decurs de doi ani , iar în 80% dintre cazuri în decurs de doi până la trei ani. Alergia este reacţia imunologică la una sau mai multe proteine ​​din lapte. În general, pentru a o trata, trebuie să evitaţi consumul total de lapte şi produse lactate.

Ouăle 

După cum bine ş

April 17, 2018

Fiecare dintre noi şi-ar dori să existe un aliment minune care să ne menţină sănătoşi şi viguroşi. Spanacul, spre exemplu, este considerat de către unii specialişti cel mai sănătos aliment din lume. La fel și alte vegetale cu frunze de culoare verde închis. Acestea oferă cei mai mulți nutrienți per calorie.

Cercetătorii de la Harvard au analizat o sumedenie de grupuri de alimente şi au descoperit faptul că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. Mai exact, o porție pe zi reduce cu 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral.

Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine şi minerale. Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide si aminoacizi.

Interesant este faptul că, spanacul, deşi nu conţine atâ

April 16, 2018

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat, cel puţin o dată, să te curentezi uşor atunci când încerci să dai mâna cu cineva sau să atingi diferite obiecte, iar acest aspect iţi creează mereu o senzație neplăcută și are efectul unui mic șoc asupra întregului organism.

Specialiştii ne explică faptul că este vorba de un fenomen cunoscut în fizică, care se numeşte încărcare electrostatică. Prin frecarea unor elemente, metalice în general, acel obiect se încarcă electrostatic, iar în momentul în care intră în contact două corpuri încărcate identic are loc o descărcare electrică.

Practic, descărcarea electrică stimulează terminațiile nervoase la nivelul pielii și este percepută de creier ca un fel de curentare. Aceasta nu poate fi catalogată ca o durere.

De asemenea, mediul uscat favorizează apariția acestui fenomen, motiv pentru care ar fi bine să păstrezi un nivel optim de umiditate în casă. Poți pune un p

April 16, 2018

Somnul este extrem de important pentru organism, deoarece contribuie la o viaţă lungă şi sănătoasă. Există însă persoane care preferă să stea treze până noaptea târziu, fiindu-le dificil să se trezească dimineaţa. Aceste persoane au un risc mai crescut de a muri mai devreme decât persoanele matinale, susţin oamenii de ştiinţă britanici.

Aceştia au realizat un studiu la care au participat aproximativ jumătate de milion de persoane din Marea Britanie. Practic, persoanele ce sunt mai active pe timpul nopţii sunt supuse unui risc cu 10% mai mare de a muri decât persoanele matinale.

Studiile anteriore din domeniu s-au axat pe rata mare a disfuncţiilor metabolice cât şi a afecţiunilor cardiovasculare, însă cel prezent este primul ce a analizat riscul mortalităţii.

Pe toată durata studiului specialiştii au examinat legătura dintre preferinţa oamenilor pentru prima sau ultima parte a zilei şi riscul mortalităţ

April 13, 2018

Consumul de carne de peşte este foarte indicat pentru o viaţă sănătoasă. De cele mai multe ori, din lipsă de timp, apelăm la conservele de peşte, care nu sunt tocmai indicate pentru organism.

Spre exemplu, specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, susţin faptul că majoritatea conservelor de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate, deoarece la producerea lor se folosește zinc. Producătorii susțin însă că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene.

În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman.

Practic, dacă organismul suferă de exces de zinc, substanțele nutritive vor fi cu greu absorbite și, astfel, toxinele ajung mult mai repede în sânge.